nieuws

Plafonddienst

Ik draaide me voor de tiende keer om in mijn, ik was al in slaap gevallen om daarna wakker te schrikken. Met wakker schrikken bedoel ik, klaarwakker en rechtop in mijn. Inmiddels lig ik rustig onder de warme dekens, ik was toch echt moe toen ik naar bed ging. Waarom kan ik dan niet slapen? Ik staar naar het plafond. Heb ik deze nacht plafonddienst, zie ik vannacht dan geen mooie, fijne of boze dromen.

Ken je dat gevoel ook, je weet zeker dat jouw kindje moe is. De hele dag zijn jullie in de weer geweest en heeft ze nieuwe dingen ontdekt. Als ze dan ’s avonds in haar bed ligt blijft ze ronddraaien en valt ze niet fijn in slaap. Allerlei gedachten over de dag die voorbij is komen in haar hoofd voorbij. De leuke herinneringen, maar ook dat ene moment waarop ze ruzie had met een vriendinnetje. Daarna blijven de gedachten komen en gaan in haar hoofd. Ze voelt zich onrustig worden waardoor het inslapen steeds een beetje moeilijker wordt.

Ga dan samen met je kind opzoek naar een manier om al haar zorgen achter zich te laten. Ga samen visualiseren, visualiseer een doorzichtige bubbel en spring erin. In deze bubbel is alles mogelijk, met haar eigen gedachten maakt jouw dochter het hier helemaal naar haar zin.

Visualiseren is een krachtige manier om een gedachten om te zetten in een beeld. Je kunt op deze manier makkelijk dingen realiseren die je voor ogen hebt. Daarna kun je creatief gaan visualiseren het is dan mogelijk om een beeld wat je hebt om te zetten in iets positiefs. Denk maar aan dat monster waarvoor je dochter zo bang is. Door creatief te visualiseren kan ze het monster stapels pannenkoeken laten bakken of kunnen ze samen een wilde rivier overvaren.

Zo leert jouw kind heerlijk wegdromen om daarna in slaap te vallen en fijn te dromen.

In juni geef ik een workshop met als thema zorgen voor het slapengaan en boze dromen. Heeft jouw kind regelmatig plafonddienst, draait ze rond in haar bed omdat gedachten blijven komen. Dan is deze gezellige en creatieve workshop echt iets voor haar. Op Facebook (Feeling ontspanning en training) en de website (www.feeling-ontspanning.nl) is meer informatie te vinden.

Voor nu slaap lekker!

Kids-Zen workshop

Kids-zen workshop individueel
€35,-
60 minuten
Kids-zen workshop groepsworkshop
€12,50
75 minuten

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.